Oostindiesign

Portfolio van Robbie Oostindie

The Tale of the Graphic Designer

De bedoeling was om een interactief Kunst en Techniek product te maken die kan laten zien wat ik het afgelopen jaar geleerd heb. Geƫxperimenteerd met de technieken en vaardigheden die ik al bezit en nog wil leren. Zodat ik mijn creativiteit kan presenteren aan de wereld.

Hoe gaat dit gedaan worden
Dit wil ik graag doen door een verhaal te vertellen. Door middel van een groot visuele afbeelding. Op die afbeelding word het verhaal verteld en afgebeeld. Dit met veel grafische vormgeving elementen.

Het verhaal

The Tale of the Graphic Designer. Het verhaal gaat over een jongen (die verdacht veel op mij lijkt), maar erg graag meer over grafische vormgeving wilt weten. Wij volgen het avontuur van de grafische vormgever om te kijken of hij dit gaat halen en wat hij met de weg er naar toe allemaal mee maakt. Dit met veel gevaren, die onderweg loeren. In het verhaal komen een aantal bekende personages en onderwerpen voor die veel met mijn interesses te maken hebben.

Concordia

Concordia laat jong en oud, kenners en leken, vaste gasten en toevallige voorbijgangers op een aangename manier genieten van hedendaagse film, theater en beeldende kunst. Met dit multidisciplinaire professionele kunstenaanbod is Concordia stevig geworteld in Enschede en omgeving. Het doel van Concordia is kunst dichtbij de mensen te brengen. Dat doen in de levendige uitgaansomgeving van de binnenstad.

afbeelding1

Een klein aantal leerlingen krijgen de kans om te exposeren in Concordia. Diegene die mogen exposeren worden wordt door Concordia zelf uitgekozen.

Interactie

In de eerste paar weken voordat we het concept moesten bedenken ging ik een printplaatje solderen. Dit maken we om het ontwerp interactief te maken. Het printplaatje connect ik met een Arduino. Een Arduino gebruiken we om het interactieve werkelijkheid te maken. Zodat een computer verschillende dingen kan gebruiken, onder andere een potmeter, sensor en ledlampjes.
afbeelding2

De interactie die ik wil gebruiken zijn een potmeter en een licht sensor. De potmeter is gebruikt zodat het verhaal afgespeeld kan worden. Zodat je een grote afbeelding van links naar rechts kunt slepen/draaien. Op die afbeelding word het verhaal verteld en afgebeeld.

afbeelding7

afbeelding6

afbeelding8

A Binnenkant Doosje1

Het ontwerp

Een interactief sprookjes(achtig) verhaal die over de creativiteit van Robbie gaat. Het verhaal is te lezen door naar links te draaien. Op die manier het verhaal te ervaren.

Het uiteindelijke product moet samen komen door het ontwerp zo aan te passen, dat het bij elkaar past. De uiteindelijke producten die ik wil gaan presenteren zijn: een doos met de interactieve middelen, potmeter en licht sensor om te gebruiken op het scherm om het verhaal af te spelen. Een affiche om het verhaal/project te promoten, het affiche hangt bij het product om een publiek te trekken. Een flyer met uitleg over het product en ook om een klein beetje het ontwerp te promoten en een website waar het hele proces terug is te lezen en zien.

afbeelding11

Om het concept bij elkaar te laten passen heb ik gebruik gemaakt van de kleuren oranje en bruin. Wij Nederlanders zijn sterk verbonden met de kleur Oranje door ons koningshuis. Het is een kleur om blij, vrolijk en een warm gevoel bij te krijgen. Creativiteit, enthousiasme en het iets in de wereld willen zetten. De kleur oranje schreeuwt naar aandacht.

De kleur bruin is gebruikt om de kleur oranje sterk naar voren te brengen. De kleur bruin heeft iets weg van oranje, waardoor het ook meer bij elkaar past.

afbeelding13

afbeelding12

Nog een manier om alles een geheel te maken is door het gebruik van silhouette. Op elk ontwerp komt een silhouette versie van de stad van Enschede tevoorschijn. Maar zo is er ook silhouette gebruikt voor de held zelf. In het verhaal komt de held in silhouette voor, maar ook op het affiche en de flyer.

De lettertypes die gebruikt zijn, zijn Rockwell, Trajan Pro en Old English Text MT. Vooral Trajan Pro geeft een sfeer van een sprookje mee, maar ook van een grafisch vormgever. Old English Text MT geeft een oud Engels sfeertje met zich mee, dit is gebruikt voor de tekst in het verhaal.

A VerhaalV1 6-a

afbeelding14

afbeelding15

Is het gelukt, mag Robbie exposeren in Concordia?

Het blijkt dat ik gekozen ben door Concordia om in het gebouw van Concordia te mogen exposeren. Het is een enorme eer om in Concordia met medestudenten mijn werk aan de wereld mag laten zien.

expositie1

Vanaf dinsdag 7 juli t/m 10 juli 2015 is de expositie te beschouwen. Hier onder zijn zijn sfeerfoto’s te zien van de expositie. Kom het zien en beleven!

expositie2

expositie3

Expositie4

Expositie5

De producten

Affiche

Om mensen te overtuigen om naar mijn verhaal te gaan kijken en spelen, is er een affiche naast het scherm geplaatst.

affiche1

Flyer

Zo is er ook een flyer naast het verhaal geplaatst, met informatie over de hoe de interactieve doos werkt.

flyer1

Website

Daarnaast is er een website te vinden die het proces laat zien en wat extra informatie over het product. De website is zo simpel mogelijk gemaakt, zodat je eventueel nog wat extra informatie kan bekijken via de mobiel als je bij het product staat.

website1

[Link naar website]

Het verhaal

Spoiler, het hele verhaal is hier te zien.

geheel1

De doos

Een pluizige doos, waarmee je het verhaal kan bespelen.

afbeelding16

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Oostindiesign

Thema door Anders Norén